GEZELSCHAPSDIEREN

Dierenarts aan huis

Regio Waasland


Tel. 0486/66.12.72Honden / Katten / Knaagdieren- Vaccinaties, ontworming, teken-en vlooienbestrijding


Tijdens de jaarlijkse vaccinatie van uw huisdier wordt er standaard een algemene gezondheidscontrole uitgevoerd door de dierenarts. Daarnaast kunnen ook ontwormingsmiddelen en ontvlooiingsproducten worden meegegeven. Dit zijn belangrijke factoren in de preventie van ziektes. Voorkomen is beter dan genezen!


 

- Chippen en/of opstellen van identiteitspapieren


Chippen en het opstellen van een persoonlijk dierenpaspoort is de beste manier om uw huisdier steeds te kunnen terugvinden. Het kan tevens belangrijk zijn om te kunnen bewijzen dat het dier van u  is.


Honden:   www.abiec-bvirh.be/nl/home

Katten:     www.idchips.com/nl/home

 


- Curatieve geneeskunde


De dierenarts komt aan huis voor het behandelen van uiteenlopende problemen: bijtwonden, mankende of zieke huisdieren...

Indien nodig kan uw dier  meegenomen of doorverwezen worden voor verder onderzoek (echografie, radiologie) , hospitalisatie of een operatie.- Bloedonderzoek


Een bloedname kan om verschillende redenen uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld voor het bepalen wanneer een teef gedekt moet worden of voor een gezondheidscontrole van een ouder dier. Het afgenomen bloed wordt opgestuurd naar een labo die de resultaten aan de dierenarts bezorgt. Vervolgens worden de resultaten besproken met u.


 

- Chirurgische ingrepen


U kan bij de dierenarts terecht voor:


 

Castratie (hond,kat en knaagdieren)


Sterilisatie (hond,kat en knaagdieren)


Tandverzorging (hond,kat en knaagdieren)


Verwijderen van gezwelletjes


Navelbreuk / Liesbreuk


Keizersnede


Verwijderen van vreemde voorwerpen uit de buik


...


 


Omwille van technische en veiligheidsredenen voor het dier worden de meeste van deze operaties echter niet aan huis uitgevoerd.